Detta är en vpn-tunnel

När din vän får kuvertet skulle han öppna det och dekryptera meddelandet och vidarebefordra det till sin slutliga mottagare. I samband med en offentlig VPN-tjänst, din vän skulle vara VPN-tjänsten och den slutliga mottagaren skulle vara den webbplats du surfar.

Det är värt att notera på denna punkt att meddelandet skickas från din vän till den slutliga mottagaren inte kan krypteras eftersom den slutliga mottagaren inte har dekrypteringsnyckeln. På samma sätt kan data som skickas från VPN-tjänsten till målwebbplatsen inte krypteras när du använder en VPN-tjänst. men din privata IP-adress har ersatts med adressen till VPN-tjänsten så att din identitet fortfarande är maskerad.

När du kommunicerar med din vän, är det som om det finns en säker tunnel mellan er två skydda innehållet. Det är därför det kallas en virtuell tunnel eller oftare, en VPN-tunnel.

Ursprunget till dina data är dolda så att de webbplatser och servrar du besöker inte kan se var din aktivitet har sitt ursprung. Aktiviteten verkar snarare ha sitt ursprung på platsen för VPN:s server.

Processen att kapsla in data döljer sitt ursprung, men det är inte automatiskt privat eller säkert från hackare eller statlig övervakning. För att uppnå en högre säkerhetsnivå måste dina data också krypteras så om dina data fångas upp mellan enheten och VPN:s server kan de inte läsas eller förstås.

Du har rätt till integritet – även när du är online. Och när du använder en VPN-tunnel för att gå online skyddar du din onlineaktivitet och privata data från hackare, regeringar och företag som vill titta på vad du gör.